Work and Learn Abroad

 

 

Registrační číslo: 2016-1-CZ01-KA102-022840
Datum zahájení realizace projektu:  1. 7. 2016
Datum ukončení realizace projektu:    30. 6. 2017

 

Dům zahraniční spolupráce (DZS) schválil naší škole projekt v rámci programu Erasmus+ s názvem WORK AND LEARN ABROAD, díky němuž studenti 3. ročníků v květnu 2017 vykonají čtyřtýdenní praxe ve Velké Británii, konkrétně v přístavním městě Plymouth na jihozápadě Anglie, a ve Španělsku – v andaluské Granadě.

VÝHODY STÁŽE

Každý student bude vykonávat práci dle svého oboru a díky tomu získá cenné pracovní zkušenosti. Velkou předností stáže je, že si její účastníci významným způsobem zvýší jazykovou úroveň, na vlastní kůži se seznámí s kulturou a zvyky cizí země a získají sebedůvěru. Obdrží anglický/španělský certifikát dokládající průběh praxe a rovněž Europass (mezinárodně platný doklad).

PŘÍPRAVA

Zahraniční stáži předchází pravidelná, zejména jazyková, příprava, která je studentům díky projektu poskytnuta zdarma. Je zaměřena na prohlubování znalostí angličtiny/španělštiny  a bude soustředěna na reálné komunikační situace na pracovišti i v běžném životě a na rozšíření slovní zásoby, především té odborné. V rámci přípravného kurzu účastníky také čeká seznámení s kulturními zvyky a odlišnostmi, které mohou Čecha v zahraničí překvapit.

PODMÍNKY

Studenti nedostávají za svou praxi plat, ale jsou jim hrazeny náklady na cestu (až do maximální výše poskytnuté DZS) i veškeré pobytové náklady (strava, ubytování, měsíční jízdenka na městskou dopravu, pojištění). Studenti rovněž obdrží kapesné na drobné výdaje.

Ubytování je v Anglii v hostitelských rodinách, kde studenti dostanou také stravování. Ve Španělskubudou studenti ubytováni v penzionu s plnou penzí.

Pro případ nouze nebo jakýchkoli problémů bude v Plymouth i v Granadě přítomen učitel naší školy, který studentům bude připraven pomoci či poradit.

 

Koordinátor projektu: Mgr. Oldřich Kopeček

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.