O co jde...

Pomáháme pohybem aneb Strava nejen pro puštíka

 

Přidej se k nám, vyplav ze sebe endorfin-hormon štěstí a ten příjemný pocit pak šiř svým skutkem kolem sebe. Tato výzva je určena úplně všem – studentům, absolventům, zaměstnancům i přátelům OATB.

Nedávno si naši studenti zvolili jako maskota školy puštíka tečkovaného. Tato roztomilá středně velká sova s uhrančivýma očima je symbolem moudrosti, síly a tajemství. Oslňuje nás zároveň výkon zlínské zoo, protože ta jako jediná zoologická zahrada mimo Asii již dokázala tyto puštíky odchovat.

Doba nahrává výzvám. My přijímáme přihrávku v podobě pohybu a smečujeme podporou puštíka a jiných zvířat v ZOO Zlín. Máte na to! Pojďte hrát za náš tým!

Jak na to? Zaregistrujte se v aplikaci Strava (návod najdete na webu OATB Zlín) a udávejte absolvované kilometry. Výzva nemá žádné pohybové mantinely, doslova každý se zapojí v rámci svých sil a možností. Můžete klidně jen chodit na procházky, klusat, běhat, vyrazit v rámci pravidel dnešní doby do přírody nebo jen vyvenčit psíka. Dobrý skutek uděláte, pokud se vám podaří vytáhnout ven rodinného příslušníka. Třeba i přes menší počet nachozených kilometrů uvidíte, že ten pocit na duši za to stojí.

V aplikaci však vždy zadejte typ aktivity BĚH/RUN (jiné aktivity by se nezapočítávaly do celkových absolvovaných kilometrů – a to by byla škoda). Nejedeme na světové rekordy, nikoho nebude zajímat váš výsledný čas, ale právě naše společná hra v duchu fair-play. Jdeme do toho každý zvlášť, ale potáhneme za jeden provaz. A v tom jsme byli, jsme a budeme vždy silní. Než se nadějeme, uplyne měsíc březen, během něhož chceme naši aktivitu provádět. Naplníme tak plnohodnotně jarní prázdniny nejen ve Zlínském kraji. Možná přivítáme jaro na zajímavých místech, kam se vydáme pro navýšení kilometrového součtu.  

V rámci aplikace Strava jsou vytvořeny 3 týmy (cluby), které jdou společně jako Obchodka pro zoo za stejným cílem. Vy se přiřaďte podle pravdy tam, kde hrajete hlavní roli:

  • Obchodka pro zoo – Naděje (žáci a studenti OATB a VOŠE Zlín) … zde prosíme o udání přesných údajů pro interní účely,
  • Obchodka pro zoo – Srdcaři (zaměstnanci OATB a VOŠE Zlín) … zde prosíme o udání přesných údajů pro interní účely,
  • Obchodka pro zoo – Nadšenci (přátelé školy a široká veřejnost).

Zde pak celou dobu můžete sledovat svůj pokrok i průběžné týmové výsledky. Uvidíte taky, jak si který tým vede, jak se jemu či celému klubu Obchodka pro zoo daří pomyslnou čárou symbolizující odšlapanou kilometráž přibližovat až do Thajska, odkud k nám puštík zavítal. To vše a mnohem víc pak pravidelně sledujte na webu, Facebooku a Instagramu OATB Zlín.

Budou se zde objevovat další prvky inspirace, aktualizace a v neposlední řadě i barevné zážitky spojené s touto pohybovou výzvou. Tímto prosíme o dobrovolné vkládání foto či videodokumentace přímo do aplikace Strava.  

Pevně věříme, že společně našlapeme alespoň 11 000 km, což je vzdušná vzdálenost, kterou puštík překonal, aby nás těšil svou přítomností v naší zlínské zoo. Když se nám podaří tuto kilometráž absolvovat, zvířata v ZOO Zlín dosáhnou na finanční dary od našich sponzorů ve stejné číselné hodnotě, jako je vzdálenost vzdušnou čarou do puštíkovy domoviny, tzn. 11 000 Kč. Jsme přesvědčeni, že to bude jen začátek krásné spolupráce a dlouhodobější podpory.

Ambasadory této akce jsou slavní sportovci a mimo jiné i úspěšní absolventi OATB a VOŠE Zlín v podání Kláry Křížové a Jakuba Jugase. Bývalá česká olympionička v alpských disciplínách a fotbalový reprezentant se v nejedné věci shodují: „Díky pohybu se nám podařilo dojít k životním metám, aniž bychom si to během procesu uvědomovali... k lidským hodnotám, naplněným snům, nezapomenutelným vztahům …, a proto jednoznačně chceme být u toho s vámi a povzbudit svou spoluúčastí nejen mladé. Díky této cool akci zažijeme částečně virtuální cestou to, co se v lavicích či teď teda spíš za monitorem zažít nedá. A hlavně v tom nebude nikdo sám. Pojďme společně za jedním cílem, zahoďme své limity a každým krokem (kilometrem) buďme blíž i podpoře zvířat ve zlínské zoo.

Je skvělé, že sponzoři a partneři akce napjatě čekají na naše výsledné skóre. Pojďme s plným nasazením a rozmyslem hned ze startu do benefičního závodu, soustřeďme se na cestu k cíli (našlapané kroky) a zmákněme finiš (spokojená zvířátka)!“

Každý náš spoluhráč v klubu Obchodka pro zoo bude navíc po skončení akce netradičně odměněn. Nechte se překvapit!

V případě jakýchkoliv dotazů jsme všem k dispozici na e-mailu zoo@oazlin.cz.

Těšíme se na společně prožitý měsíc březen a pevně věříme, že Caesarova slova „Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem“ budeme pak neaprílově aplikovat na sebe: „Našlapali jsme, prožili jsme, zvítězili jsme.

S přáním pevného zdraví všem milovníkům pohybu, zvířat a skvělých nápadů

     

Tým Obchodka pro zoo

 

Pozn.: Zapojením do akce účastníci souhlasí se zveřejněním informací a fotografií na sociálních sítích Obchodní akademie T. Bati a Vyšší odborné školy ekonomické Zlín a ZOO Zlín. 

 

Nezapomeňte, prosím, dodržovat současná nařízení vlády ohledně pohybu osob.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.